TIRAMISU DO SKLENIČKY
19. 3. 2024
INGREDIENCE (4 porce)
- 3ks žloutek
- 10g cukr moučka
- 250g mascarpone
- 1 balíček vanilkového cukru
- 10g čokoládových hobliny
- 100g cukrářských piškotů
- 50ml mandlového likéru
- 100ml espressa
POSTUP PŘÍPRAVY
- Mascarpone, moučkový cukr, vanilkový cukr a žloutky smícháme dohromady a vyšleháme do hladkého krému.
- Připravíme si sklenice do kterých budeme tiramisu vrstvit.
- Espresso smícháme s mandlovým likérem a budeme do něj namáčet půlené cukrářské piškoty tak, aby byly zvlhčené, ale ne promočené.
- Jako první vrstva do skleničky přijdou piškoty a na ně vrstvu připraveného krému, toto zopakujeme ještě jednou a poslední vrstvu krému uhladíme do hladka.
- Posypeme čokoládovými hoblinami ( nastrouhané např. na struhadle).
- Tiramisu dáme vychladit do lednice nejlépe do druhého dne, potom můžeme servírovat.