MALINOVÝ POHÁR
19. 3. 2024
INGREDIENCE (6 porcí)
- 400ml mléka
- 1 vanilkový puding
- 2 vanilkové cukry
- 250g měkkého tučného tvarohu
- 200ml smetany ke šlehání (min. 30%)
- 100g sušenek
- 250g malin (ostružin, borůvek,...)
POSTUP PŘÍPRAVY
- V 200ml mléka rozmícháme pudingový prášek.
- Ve zbylých 200ml mléka rozpustíme 1 vanilkový cukr, přivedeme k varu a vlijeme rozmíchaný puding. Za stálého míchání krátce povaříme a necháme vychladnout.
- Mezitím svaříme půlku ovoce s vanilkovým cukrem a necháme vychladnout.
- Do vychladlého pudingu vmícháme tvaroh, vyšleháme ruční metličkou a postupně vmícháme neušlehanou smetanu ke šlehání.
- Do poloviny sklenice dáme smetanový krém, přidáme lžíci rozdrcených sušenek, trochu krému a na to část svařeného ovoce se zbytkem krému.
- Dozdobíme zbytkem ovoce a třeba i sušenkami.